Home » Japan
by Steven
Japan Kyoto Kinkaku-Ji

Japan - Het land van de rijzende zon

Japan, het land van de rijzende zon staat toch op ieders lijstje? En dat is terecht, want Japan heeft zoveel moois te bieden. Het land van de hightech technologie en de wolkenkrabbers, maar ook van de vele tempels en de geisha’s. Maar ook het land van Mount Fuji, de hoogste berg van Japan en mooie bounty-eilanden, zoals Okinawa. En vergeet zeker ook niet de prachtige bloesem in de lente!

Modern en prijzig

Een reis door Japan is duurder dan een reis  door elk ander land in Azië. Het is modern en kent weinig armoede. Daarnaast is het het makkelijk te bereizen en in korte tijd kun je veel van dit prachtige land zien. Maar laat je zeker niet tegenhouden door de hoge kosten. Het is nou eenmaal een prachtig en bijzonder land!  

Supervriendelijke mensen en land van de discipline

Daar tegenover staat dat Japanners supervriendelijke mensen zijn en dat ze zich volledig aan de regeltjes houden, hoe absurd (maar eigenlijk wel terecht) dat ook mag zijn. Netjes wachten in de rij om de trein in te stappen of allemaal aan één kant op de roltrap? Japanners houden zich er allemaal aan. Soms is die vriendelijkheid wel een beetje too much, maar in Japan is de regel nou eenmaal dat de klant koning, of in dit geval keizer is. 

En heel divers...

Tokyo is de moderne hoofdstad, waar wolkenkrabbers en technologie de straten beheersen. Maar Kyoto is compleet anders. Het is de culturele hoofdstad waar je meer dan 1500 tempels kunt bezoeken. En dan hebben we nog Hiroshima en Nagasaki, de steden waar de atoombommen van 1945 voor een groot drama hebben gezorgd. En dan het Nikko National Park, met zijn prachtige watervallen en tempels of Okinawa, het bounty-eiland waar het altijd minimaal 20 graden is. Japan is heel divers…

Het vervoer...?

Natuurlijk staat Japan bekend om de hogesnelheidslijn, oftewel de Shinkansen. Ik kocht voordat ik vertrok een JR-pass voor 3 weken, aangezien ik van Tokyo naar Nagasaki zou gaan. Het werkte perfect, de treinen reden op tijd (oké de lokale treinen niet) en ik was binnen een paar uur honderden kilometers verder. In korte tijd kun je veel zien in Japan.

En historisch Japan?

Zoals gezegd, natuurlijk kennen we Nagasaki en Hiroshima van het grote drama met de atoombommen. 75 jaar later is daar weinig van te merken, op diverse musea en monumenten na. Beide steden werden echter razendsnel opgebouwd. Maar natuurlijk bestaat de geschiedenis van Japan ook uit de samoerai, de krijgerselite uit de 12de tot 19de eeuw en de vele kastelen waar ze verbleven.

En vergeet niet dat Japan al eeuwenlang een traditie met de keizerlijke familie heeft! Tot slot noem ik de handelsrelatie tussen Japan en de VOC. Bijzonder, omdat Japan eeuwenlang afgezonderd was van het buitenland.

Maar één ding staat in ieder geval vast. Of je nou naar Japan gaat voor de toekomst of het heden… Japan zal ontzettend veel indruk op je maken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u dit goed vindt, maar u kunt de optie ook niet accepteren. Accepteer. Lees meer