Home » Zuid-Korea
by Steven
Zuid-Korea Gyeongju

Ik hoor maar weinig mensen die een vakantie boeken naar Zuid-Korea. En dat is jammer, want dit land heeft ontzettend veel te bieden. Bij mij staat Zuid-Korea bekend als dat land waar locals mij constant koekjes aanboden. Raad inderdaad, maar of ik in de trein, bus, vliegtuig of op een bankje zat, bijna elke keer kreeg ik van een Zuid-Koreaan een koekje.

Persoonlijk vond ik Zuid-Korea één van de leukste landen tijdens mijn wereldreis. Maar wat weten we eigenlijk van dit land? Is het te vergelijken met Japan? Wat is er allemaal te doen? Is het er wel veilig vanwege het conflict met Noord-Korea? Op al deze vragen kan ik alleen maar positieve antwoorden geven!

Het land van...

Zuid-Korea heeft 55 miljoen inwoners, waarvan er alleen al 25 miljoen in en rondom Seoul wonen. Natuurlijk is Zuid-Korea bekend van het conflict met Noord-Korea, maar het heeft ook eeuwenoude culturen, prachtige natuur zoals het Seoraksan en is qua technologie bijna net zo ontwikkeld als Japan. Sterker nog, ik had het idee dat Wifi in Zuid-Korea beter en overal te krijgen is!

En de mensen?

Het meest leuke aan Zuid-Korea vond ik, waar ik ook kwam, op de één of andere manier werd ik altijd getrakteerd op een pakje koekjes. Een andere keer zat ik naast een mevrouw in de trein, die totaal geen Engels kon. Maar omdat we beide een vertaal app hadden konden we zo 2.5 uur lang met elkaar communiceren. Het enige waar ik wat minder over enthousiast ben zijn de buschauffeurs, vooral op Jeju eiland. Die kunnen weinig Engels en zijn niet echt bereid er moeite voor te doen.

En het vervoer?

Het is in Zuid-Korea heel makkelijk te verplaatsen met trein of met bus. De hoofdstad Seoul heeft een prima metronetwerk dat het zelfs mogelijk maakt met een omtrek van 25 kilometer buiten de stad te geraken. Verder heb ik vaak de lange afstandbus en dit werkte ook prima. Van Seoul naar Sokcho (voor Seoraksan National Park) duurde ongeveer 4 uurtjes met een prima bus. Zuid-Korea is een ontwikkeld land en dat zie je vooral in de grote steden.

En historisch Zuid-Korea?

Natuurlijk staat het een bezoek aan Zuid-Korea in het teken van het conflict met Noord-Korea. Een bezoek aan de grens kon bij mij dan ook niet ontbreken. Gyeongju, net boven Busan, is de culturele stad van het land met eeuwenoude graftombes uit het Silla-tijdperk. En dan hebben we natuurlijk ook nog een heleboel bijzondere tempels, zoals de Haeinsa Tempel waar eeuwenoude houten boeken, oftewel de Tripitaka Koreana verborgen liggen. Of in Andong een Cultural Village bezoeken. Of prachtige nationale parken. Zuid-Korea heeft veel te bieden…

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u dit goed vindt, maar u kunt de optie ook niet accepteren. Accepteer. Lees meer