by Steven
Cambodja – Online Historische Reisgids

Cambodja - Ontdek het land van de Khmer

Vriendelijke mensen, een recente en trieste geschiedenis en een prachtig tempelcomplex zijn een paar ingrediënten van dit prachtige land. Maar er is zoveel meer, want Cambodja heeft mooie eilanden, een prachtige natuur en een schitterende architectuur. Kortom, waar je ook van houdt, in Cambodja kom je altijd aan je trekken.

Beste Reistijd?

Ben je van plan Cambodja te bezoeken in de zomervakantie? Dat kan, echter in de periode mei tot oktober moet je wel rekening houden met meer regen. In sommige gevallen kan dit ook leiden tot overstromingen en ondergelopen straten. De temperatuur is verder prima met een gemiddelde van 30 graden.

De maanden november tot april is de beste periode om te reizen naar Cambodja. Het regent dan veel minder en de temperatuur ligt ook rond de 30 graden. Tot slot is het in deze maanden minder toeristisch dan in de zomervakantie.

Visum voor Cambodja?

Visa

Als je naar Cambodja gaat heb je een visum nodig. Deze is te verkrijgen bij de Ambassade van Cambodja in Brussel. Daarom is het makkelijker om een gespecialiseerd bureau een visum voor jou te laten regelen. Of je regelt dit bij aankomst in Cambodja zelf. Je betaalt dan maar $ 30 dollar op het vliegveld. Mocht je Cambodja via land binnenkomen kun je bij de meeste landgrenzen een visum verkrijgen. Ervaring leert dat dit $ 35 dollar kost. 

Historisch Cambodja?

Cambodja heeft te maken gehad met een recente en zeer trieste geschiedenis. Van 1975 tot 1979 was het bewind van Pol Pot aan de macht. Onder zijn leiding kwamen naar schatting tussen de 1 en 2 miljoen mensen om het leven. Op een bevolking van 8 miljoen was dat dus 25% van de Cambodjanen. Van deze heftige periode is nog steeds veel te zien in het land, met name in de hoofdstad Phnom Penh.

Maar daarnaast heeft Cambodja ook een prachtige geschiedenis die teruggaat op schitterende tempels uit het Khmer-rijk (802-1431). Deze heiligdommen kun je in grote delen van het land bekijken met als belangrijkste natuurlijk Angkor Wat. Eeuwenlang was Angkor de hoofdstad van dit machtige rijk in Zuidoost-Azië. 

Visum en paspoort

Hoe ziet jouw reis naar Cambodja eruit?

Cambodja is steeds meer in trek bij toeristen. Maar toch zijn er heel veel reizigers die Cambodja er ‘even’ bij doen en alleen Siem Reap en Angkor Wat bezoeken. Zonde! Want wie naar dit prachtige land gaat heeft, als hij de belangrijkste plekken bezoekt aan 3 weken echt niet genoeg. Hieronder een paar leuke mogelijkheden. 

Phnom Penh is de hoofdstad en meestal het startpunt van de reis. Hier kun je een bezoek brengen aan de Tuol Slueng gevangenis en de Killing Fields.  Onder het bewind van Pol Pot gebeurde hier tussen 1975 en 1979 de meest verschrikkelijke gebeurtenissen. 

Siem Reap is de toegangspoort tot de tempels van Angkor Wat. Indrukwekkend en een absolute must om naar toe te gaan. Trek er zeker 2 dagen voor uit, want er valt genoeg te zien in deze oude hoofdstad van de Khmer.

Het oosten van Cambodja is niet heel erg toeristisch. En dat is jammer, want de provincies Mondulkiri en Ratanakiri zijn bijzondere plekken voor mooie wandelingen door de prachtige natuur. 

Wil je op het laatst nog even genieten van het strand? Ga dan naar Sihanoukville en pak de boot naar één van de prachtige eilanden van Cambodja, zoals Koh Rong of Koh Rong Samlon. Verblijven in Sihanoukville? Daar zijn de meningen, ook onder de Cambodjanen erg over verdeeld.

Maar er valt meer te ontdekken in Cambodja. Daarom vind je hieronder een heleboel artikelen met leuke tips en informatie over geschiedenis, accommodatie en bezienswaardigheden. En laat gerust een berichtje achter mocht je nog meer leuke ideeën en tips hebben.    

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More