Home » Cambodja » Sen Monorom Reisgids | 5 bezienswaardigheden, accommodatie en vervoer
Sen Monorom Mondulkiri

Sen Monorom Reisgids | 5 bezienswaardigheden, accommodatie en vervoer

by Steven
Leestijd: 6 minuten

Sen Monorom is een plaatsje van 8000 inwoners in de provincie Mondulkiri in Cambodja. Het ligt 400 kilometer ten oosten van de hoofdstad Phnom Penh en wordt door weinig toeristen bezocht. En dat is jammer! Want de provincie Mondulkiri heeft veel te bieden. Interessante local villages van de Bunong bevolking, de mooiste watervallen van Cambodja en een prachtige heuvelachtige natuur. En dan bevindt zich hier ook één van de belangrijkste opvangcentra voor olifanten in Azië, het Elephant Valley Project. Ben jij al overtuigd dat Sen Monorom niet mag ontbreken tijdens jouw reis door Cambodja? Lees alles over accommodaties, bezienswaardigheden en hoe je er komt in deze mini reisgids!

Wat wil jij weten over Sen Monorom, Cambodja?

Sen Monorom Mondulkiri
Uitzicht over Sen Monorom en de omgeving

Bezienswaardigheden – 5 x zien en doen in Sen Monorom

Wat te doen in de omgeving van Sen Monorom? Hieronder een top 5 van de leukste attracties van dit kleine plaatsje. Om veel van de bezienswaardigheden te kunnen zien is het makkelijkst om een scooter/motorbike te huren. Een andere optie zou het huren van een tuktuk kunnen zijn of een tour kunnen boeken bij één van de kleine reisbureautjes in het centrum van het dorp.

1. Bezoek het bijzondere Elephant Valley Project

Olifanten Mondulkiri EVP
De olifanten van het Elephant Valley Project

Het Elephant Valley Project werd in 2006 opgericht door de Brit Jack Highwood. Het idee erachter is om olifanten, die hard gewerkt hebben door bomen te sjouwen of door toeristen te dragen in dit park weer echt olifant mogen zijn. En als toerist kun je een steentje bijdragen door een halve of hele dag te komen kijken en de verhalen over deze bijzondere beesten mag aanhoren.

Wil je meer weten of het Elephant Valley Project iets voor jou is? Lees dan het artikel Elephant Valley Project | Ja of nee? | Mondulkiri, Cambodja.

2. Bezoek de mooiste waterval van Cambodja, de Bou Sraa Falls

Bou Sraa Waterval in Mondulkiri
De Bou Sraa Waterval

De Bou Sraa Waterval, 25 kilometer ten noordoosten van Sen Monorom is een van de meest bijzondere watervallen van Cambodja. Het bestaat uit twee verdiepingen, waarbij het ook mogelijk is om te zwemmen en te badderen. De bovenste waterval valt 10 meter naar beneden, de onderste zelfs 25 meter. Toegang tot de waterval kost 5000 Cambodjaanse Riel.

Bou Sraa Waterval Mondulkiri Cambodja
Vanaf de top van de tweede verdieping kijk je neer op de huisjes met blauwe daken. Hier kun je relaxen en ontspannen

3. Zwemmen en relaxen bij de Sen Monorom Waterval

Sen Monorom Waterval
Een kleine waterval, maar prima om een beetje te zwemmen en te relaxen

Op de foto ziet deze waterval er misschien niet heel spectaculair uit, maar makkelijk te vinden vinden is hij wel. Het ligt namelijk 2 kilometer ten oosten van het centrum van Sen Monorom en is ideaal om even pootje te baden en te ontspannen. Gelukkig is de toegang tot de waterval geheel gratis.

In de omgeving van Sen Monorom bevinden zich nog meer watervallen, alleen heb ik deze niet bezocht. Zo kun je ook een bezoek brengen aan de Dakdam waterval, de Romnea waterval en de Pu Long waterval. Vooral de laatste twee zijn voor toeristen minder goed bereikbaar.

4. Geniet van het uitzicht: Ga naar Wat Phnom Doh Kromon en Hill Top Pagoda

Sen Monorom Mondulkiri
Uitzicht en zonsondergang vanaf Wat Phnom Doh Kromon

Voor uitzicht over Sen Monorom en omgeving ga je naar Wat Phnom Doh Kromon en de Hill Top Pagoda. Tevens moet je hier zijn voor een prachtige zonsondergang achter de heuvels van Mondulkiri. Deze tempel ligt ongeveer 3 kilometer ten noorden van het centrum en is gratis te bezoeken.

Wat Phnom Doh Kromon en Hill Top Pagoda
Hill Top Pagoda. Leuk om even geweest te zijn en te genieten van het mooie uitzicht over de mooie heuvels van Mondulkiri.

5. Tijd voor koffie? Ga naar de Coffee Plantation en het Coffee Residence Restaurant

Coffee Residence Restaurant Mondulkiri
Even genieten van een heerlijke koffie in het Coffee Residence Restaurant

Op 4 kilometer ten noordoosten van het centrum van het dorp bevindt zich het Coffee Plantation en Coffee Residence Restaurant. Geniet van een heerlijke koffie in het restaurant dat langs een mooi meertje ligt. Daarnaast kun je de eigenaren altijd voor uitleg vragen over de koffieplantages.

Accommodatie – Waar te verblijven in Sen Monorom?

Jammer genoeg zijn er nog steeds niet heel veel toeristen die naar Sen Monorom gaan. En dat terwijl er genoeg leuke hotels, hostels en guesthouses in het dorp aanwezig zijn. En over het algemeen is deze accommodatie goedkoop en dus prima betaalbaar. Voor mensen die toch nog een beetje luxe willen is er het Mayura Hill Resort op 1 kilometer ten zuiden van het centrum.

Op zoek naar leuke accommodatie? Klik dan hier voor meer leuke hotels en guesthouses in Sen Monorom

Verder bezit Sen Monorom een aantal leuke restaurantjes en barretjes waar je lekker kunt genieten van Cambodjaans eten of een lekker biertje. Voor mensen die graag de lokale bevolking willen helpen: in het Hefalump café worden regelmatig Engelssprekende mensen gevraagd of ze gesprekken met locals willen voeren om zo hun Engels te verbeteren. Daarnaast is dit de plek waar je in de ochtend moet zijn om een dagje mee te lopen met het Elephant Valley Project (vooraf reserveren verplicht).

Het centrum van Sen Monorom
Het centrum van Sen Monorom, een dorp van 8000 inwoners in Mondulkiri

Vervoer – Hoe kom je in Sen Monorom?

Vliegtuig: Sen Monorom heeft zelf geen vliegveld, alleen een soort van militair vliegveld waar nauwelijks gebruik van gemaakt wordt. De beste optie is om via Phnom Penh naar Mondulkiri te komen.

Bus: De afstand van Phnom Penh naar Sen Monorom is ongeveer 400 kilometer. Dat betekent dat je ongeveer 6 tot 8 uur onderweg bent om hier te komen. Het zou daarom een betere optie zijn om eerst naar het plaatsje Kratie te gaan en dan de reis te vervolgen naar Mondulkiri. Vanaf Kratie is het ongeveer 4 uurtjes met de bus. Vanuit Banlung, in het noordoosten van Cambodja is het ongeveer 3 uur met de bus.

Volgende bestemming?

Vervolg je reis door Cambodja naar Phnom Penh, Kratie of Banlung

Zonsondergang Mondulkiri Cambodja
De prachtige zonsondergang achter de heuvels van het mooie Mondulkiri

En wat vond jij van Sen Monorom in Mondulkiri, Cambodja? Heb je nog meer tips en ideeën, laat gerust hieronder een berichtje achter.

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More