Home » China | Online Historische Reisgids
by Steven
China | Online Historische Reisgids

China - Het rijk van de dynastieën

China kennen we vooral van de hoofdstad Beijing en steden als Hongkong en Shanghai. Ook de Chinese muur is bij ons bekend en Nederlanders gaan graag naar de Chinees die in feite meer Indonesisch is. En daar houdt onze kennis over dit immens grote land een beetje op. 

Maar dit communistische land heeft zoveel schitterends te bieden. Het karstgebergte bij Yangshuo, rijstvelden door het hele land, het hoge toppen van Tibet en moderne steden die als paddenstoelen uit de grond gestampt worden. China is booming!

Beste reistijd?

De maanden april tot en met oktober zijn de beste maanden om door China te reizen. Vanaf april begint de temperatuur steeds beter te worden en half oktober begint de kou steeds meer grip te krijgen. Wie buiten deze maanden reist moet rekening houden met koude temperaturen, ook in het zuiden.

Echter, een stad als Hongkong, Shenzhen en Guangzhou kunnen ook in de winter goed bezocht worden. In Shenzhen en Guangzhou wordt het dan gemiddeld 18 graden.

Probeer de zomermaanden juli en augustus zo veel mogelijk te vermijden. De Chinezen zijn dan zelf ook op vakantie en de treinen zitten dan snel vol. 

Visum voor China?

Visa

Als er één land is waar je zeker een visum voor nodig hebt dan is het China wel. Bij een aanvraag voor een visum wil de ambassade alles van je weten en moet je ook alle verplichte documenten aanleveren. Dat betekent: vliegtickets, pasfoto’s, een uitgebreid reisplan met beschrijving, hotelboekingen en een ingevuld visumformulier. Oké, het hoeft niet allemaal te kloppen, maar dat moet je niet vertellen natuurlijk. En tot slot, het kost je ook meer dan 100 euro. 

Wie hier geen zin in heeft krijgt zeker geen visum, maar je kan het ook uitbesteden aan een visumbureau. Zo kun je in Hongkong bij Forever Bright zonder veel moeite een visum krijgen. Althans, ik had geen vliegtickets en ook geen plan en kreeg zonder veel moeite 2 keer 30 dagen reizen door China. 

Tot slot: wie een tussenstop maakt in China en dan naar een volgende bestemming vliegt kan ook een gratis visum krijgen. China probeert de economie te stimuleren en heeft dit voor steeds meer steden in het land ingevoerd. Zo mag je met een tussenstop van 144 uur (7 dagen) in Beijing en Shanghai blijven. Het tijdelijke visum kun je dan aanvragen op het vliegveld in die steden.  

Historisch China?

China is een beetje te groot om hier meteen de hele geschiedenis te kunnen bespreken. Maar China is natuurlijk wel het land van Confucius, van de oude dynastieën zoals de Ming en de Qing en van de Chinese muur. En sinds 1948 is het communisme de belangrijkste ideologie van het land. 

Hoe ziet jouw reis naar China eruit?

Een reis maken door China is keuzes maken. Gelukkig kun je met het vliegtuig en de hogesnelheidstrein veel sneller door het land reizen dan 20 jaar geleden. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden:

Beijing: In de hoofdstad van het land kun je zo al een hele week verblijven. De Chinese muur, de verboden stad, het zomerpaleis, het Nationaal museum en ga zo maar door. 

Xi’an: Naar Xian ga je vooral vanwege het Terracottaleger. Het is pas 50 jaar geleden dat een boer deze beelden hier vond. Het is zeer toeristisch, maar bijzonder om te zien.

Yangshuo: In het zuiden tref je het prachtige karstgebergte aan. Hier kun je mooie wandelingen maken, oude dorpjes bekijken en van de prachtige natuur genieten.

Shangri-La: Wie niet naar Tibet wil of kan, maar toch iets van deze regio wil zien moet naar Shangr-La gaan. Hier vind je nog veel Tibetaanse invloeden en een prachtig paleis. Ook de plaatsen Lijiang en Dali zijn mooie plekken om te bezoeken.

Benieuwd wat je nog meer kunt zien en doen in China? Laat je inspireren en neem een kijkje in de onderstaande artikelen over dit prachtige land in Azië.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More