Home » India | Online Historische Reisgids
by Steven
India | Online Historische Reisgids

Incredible India?

India, je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Dat is de algemene stelling over dit land. Een mening ertussen schijnt niet te kunnen.

Maar ondanks de armoede is India een kleurrijk land, met verschillende culturen en een prachtige natuur. In drie weken tijd kun je maar een klein deel van het land zien. Des te meer een reden om terug te keren en andere gebieden te ontdekken van dit mooie land. 

Beste reistijd?

Ben je van plan een reis te maken in het noorden van India? Bedenk dan dat de maanden mei en juni bloedheet kunnen zijn. In Delhi zou het zomaar 40 graden kunnen worden. De maanden september tot en met maart zijn de beste maanden. Het regent dan weinig en de temperatuur is aangenaam. 

Voor het zuiden geldt dat er tussen juni en oktober de meeste regen valt. De moessonregen teistert dan dit gedeelte van het land. Vanaf eind oktober tot en met mei heb je prima weer met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. 

Visum voor India?

Visa

Voor India heb je zeker een visum nodig. Het aanvragen van een visum bleek vroeger meer moeite te kosten dan tegenwoordig. Zelfs een e-visum kun je nu redelijk makkelijk aanvragen via de website van de immigratiedienst van India. Oké, de website is een iets ander verhaal, maar daar raak je wel aan gewend. Je kunt een visum aanvragen voor een maand, een jaar of zelfs vijf jaar. Natuurlijk zijn daar wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf je visum aan te vragen bij de ambassade van India in Den Haag. Of je laat een erkend bureau het visum voor je regelen.

Let op, voor sommige gebieden in India, zoals delen van het noordoosten en de regio Kashmir heb je een speciaal vergunning nodig om er te mogen reizen. 

Hoe ziet jouw reis naar India eruit?

India is een groot land en heeft daarom heel veel te bieden voor toeristen. De meeste mensen gaan naar het noorden, maar misschien is het leuk om ook eens aan het zuiden te denken. Hieronder vind je een aantal leuke mogelijkheden.

Kanyakumari: Dit is het zuidelijkste puntje van India. Hier komen drie zeeën en kun je een bezoek brengen aan de Rock Memorial en Thiruvalluvar Statue. 

Mahabalipuram: Ten zuiden van de grote stad Chennai ligt het rustige plaatsje Mahabalipuram, of mammalapuram. Hier vind je een aantal interessante tempels uit de tijd van de Pallawa.

Op zoek naar meer leuke ideeen en tips voor India? Hieronder vind je meer interessante artikelen over dit prachtige land in Azië.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More