Home » Japan » Jigokudani Monkey Park | Ontmoet Japanse Makaken in traditionele onsen

Jigokudani Monkey Park | Ontmoet Japanse Makaken in traditionele onsen

by Steven

Ook ik moest even nadenken toen ik de titel las. Natuurlijk had ik dat al gedaan voordat ik deze tekst publiceerde, maar het bleef ongemakkelijk. En toch klopt het! Ik ga namelijk een bezoekje brengen aan Jigokudani Snow Monkey Park en daar badderen apen in onsen. En Onsen zijn warmwaterbronnen. Punt gemaakt.

Het is september en op de planning staat dus het Jigokudani Snow Monkey Park. Maar misschien moet ik het park nu al omdopen tot Jigokudani No Snow Monkey Park. De afgelopen dagen was het fris, maar juist deze dag loopt het kwik naar de 25 graden. Welke gekke makaak (of mens) heeft er dan zin om in een stoombad te gaan zitten? Ik niet, maar ik hou de moed erin…

Tip: Heb je nou zelf zin in een onsen? In deze regio, genaamd Yamanouchi, kun je veel hotels vinden met een traditionele Japanse onsen.

Jigokudani Snow Monkey Park
Welkom bij Jigokudani Snow Monkey park

Onsen: al eeuwen een traditie

Japan is een vulkanisch eiland. Het is daarom niet verwonderlijk dat Japan meer dan 3000 onsen telt. Een onsen is een natuurlijke warmwaterbron en de Japanners zijn er dol op. Het is een ideale plek om te ontspannen en het drukke leven opzij te zetten.

Al meer dan 1000 jaar maken Japanners gebruik van deze onsen. Toen waren het openbare badhuizen, toegankelijk voor mannen en vrouwen. Sinds het begin van de Meiji-periode (1868) werden de onsen gescheiden, waardoor de mannen en de vrouwen een eigen onsen hebben. Voor de meeste badhuizen geldt dit nog steeds. Naakt zijn is het motto, hoewel er tegenwoordig onsen zijn waar badkleding verplicht is.

De helvallei
De helvallei

Jigokudani Monkey Park dus…

Jigokudani Snow Monkey Park ligt ten noordoosten van de stad Nagano. Het park is opgericht in 1964 en ligt gelegen in een vallei. Het wordt ook wel de ‘helvallei’ genoemd vanwege de vele steile kliffen en de damp van de onsen. Het ligt op een hoogte van 850 meter en het is een 1.6 kilometer lange wandeling naar de ingang van het park. Daar staat een klein huisje met een informatie over de Japanse makaak. En als ik het park eenmaal in ga kom ik ze overal tegen…

De Japanse makaak
De Japanse makaak

Japanse makaken

De Japanse makaak, oftewel de Macaca Fuscata leeft oorspronkelijk enkel in Japan in bosrijke gebieden en hoogvlaktes. Het zijn kuddedieren en doen elkaar graag na. Ze eten graag fruit, bladeren en knollen, maar insecten en slakken laten ze ook niet schieten. Gemiddeld wegen ze tussen de 10 en 20 kg en kunnen tot wel 30 jaar oud worden.

Tijdens mijn wandeling door het park zie ik veel spelende apen. En ze vlooien elkaar graag! Maar één ding zie ik helaas niet gebeuren en dat is het badderen van de makaken in de onsen. Hoewel ik één kleine makaak wel per ongeluk het water in zien vallen. In totaal verblijf ik 3 uur in dit gebied en dat is best lang voor dit kleine park. Het is alleen al genieten om te kijken naar deze prachtige dieren.

Jigokudani Snow Monkey Park
Aan het water, elkaar ontvlooien…

Zelf in een onsen?

Tijdens mijn wandeling terug naar de bus zie ik aan de overkant een Japanse man in een onsen stappen. Misschien moet ik het ook eens overwegen? Hoewel ik er geen fan van ben besluit ik het toch te doen. Als ik in Yudanaka ben stap ik in een onsen! Zomaar, omdat het kan! Maar wel eentje voor mijn voeten. En tijdens mijn gesprek met mijn Japanse buurman krijg ik van hem een flesje sake cadeau. Het is prima zo…

Yadunaka Onsen
Met de voetjes in een onsen

Jigokudani Snow of no Snow Monkey Park bezoeken?

Hoe kom je er? Vanaf Nagano Station is het ongeveer 45 minuten naar Yudanaka Station. Jigokudani Snow Monkey Park is vanaf het Yudanaka treinstation te bereiken per bus. Deze rijdt 2 keer per uur. De rit duurt 15 minuten en kost 310 yen.

Openingstijden: Van april tot oktober is het park geopend van 8.30 tot 17 uur. Van november tot maart van 9 tot 16 uur. Toegang tot het park kost 800 yen.

Jigokudani Monkey Park: een Japanse makaak
Jigokudani Monkey Park: een Japanse makaak

Meer lezen over Nagano?

Verliefd geworden op deze schattige Japanse Makaken? En wat vond je van het Jigokudani Monkeypark? Laat gerust hieronder een berichtje achter!

Klik hier om terug te keren naar de Homepage van Travel4history of lees meer artikelen over Japan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More