by Steven
Laos | Online Historische Reisgids

Laos - Een inleiding

In tegenstelling tot haar buurlanden heeft Laos geen echte toeristische trekpleister. Cambodja heeft Angkor Wat, Vietnam heeft Halong Bay en rijstvelden, Thailand heeft prachtige mooie eilanden en oude steden. Maar Laos dan? 

En toch wordt Laos gezien als misschien wel het mooiste land van Zuidoost-Azië. Maar dat komt vooral door de prachtige natuur van schitterende watervallen en mooie landschappen. En daarnaast vind je hier misschien wel de leukste stad van Zuidoost-Azië, Luang Prabang.

Beste reistijd?

De beste maanden om Laos te bezoeken zijn november tot mei. Temperaturen zijn met 30 graden zeer aangenaam en het regent heel weinig. Van juli tot oktober kan het vaker regenen met vooral de maanden september en oktober als uitschieters.  

Visum?

Visa

Wie op vakantie gaat naar Laos heeft een visum nodig. Dit visum is alleen te verkrijgen bij de ambassade in Brussel, aangezien Laos geen vertegenwoordiging in Nederland heeft. Ook is het mogelijk bij aankomst in de hoofdstad Vientiane een visum aan te schaffen. Een andere mogelijkheid is om een erkend visumbureau in te schakelen. Deze regelen dan alles voor je. Een toeristenvisum is 3 maanden geldig voor gebruik en bij aankomst in Laos mag je 30 dagen in het land blijven. 

Historisch Laos

Laos gaat tot nu toe door het leven als het meest gebombardeerde land ooit. De Amerikanen probeerden de sluiproutes van de Vietcong af te sluiten en die liep o.a door Laos.

Daarnaast heeft het land een mooie geschiedenis als het gaat om tempels en was het tot 1975 een koninkrijk. 

Hoe ziet jouw reis door Laos eruit?

Wie naar Laos gaat doet dat vooral vanwege de prachtige natuur. Het is niet voor niets dat veel toeristen dit land als een pareltje in Zuidoost-Azië zien. Benieuwd welke plekken je echt gezien moet hebben? Hieronder een paar leuke ideeën. 

Luang Prabang: In het noorden van Laos vind je de leukste stad van Zuidoost-Azië. Het ligt mooi gelegen aan de Mekongrivier en heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Vergeet vooral de Tat Kuang Si watervallen niet!

Pakse: wie een bezoek brengt aan de stad Pakse doet dat vooral voor het Bolaven Plateau. Huur een scooter en doe de Pakse Loop. Hierbij kom je o.a langs een aantal prachtige watervallen. 

4000 Islands: In het uiterste zuiden van het land vind je de Si Phan Don. Dit zijn een heleboel eilandjes in de Mekongrivier. Huur een fiets en verken de eilanden.  

Op zoek naar nog meer inspiratie in Laos? Hieronder vind je nog meer artikelen met de leukste historische plekken en tips over dit mooie land in Zuidoost-Azië. 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u dit goed vindt, maar u kunt de optie ook niet accepteren. Accepteer. Lees meer