Home » Laos » Pakse Reisgids | 3 bezienswaardigheden, accommodatie en vervoer

Pakse Reisgids | 3 bezienswaardigheden, accommodatie en vervoer

by Steven

Pakse is met 100.000 inwoners na Vientiane de tweede stad van het land. Het mag mag dan niet één van de leukste steden zijn van Laos, toch valt er in de omgeving een hele hoop te beleven. Zo kun je een tocht op de scooter of motor maken naar het Bolaven Plateau of naar de oude ruïnes van Champassak. Een overzicht van alle informatie die je moet weten of deze stad in het zuiden van Laos.

Wat wil jij weten over Pakse in Laos?

Pakse Mekong rivier
Vissers op de Mekong rivier bij Pakse

Accommodatie – Waar te verblijven in Pakse?

Voor Pakse ga je vooral om de het Bolaven Plateau te verkenne! Of je moet een tussenstop nodig hebben, maar van een bruisende stad is absoluut geen sprake. De meeste toeristen verblijven in het centrum, omdat ze daar een tour kunnen regelen naar het Bolaven Plateau of Champassak. Gelukkig beschikt het centrum over een ruim aanbod van hotels en guesthouses.

Tip: Voor leuke souvenirtjes of lekker eten ga je naar de Talat Dao Heuang market 1 kilometer ten oosten van het centrum. Deze markt behoort tot één van de grootste van het land en hier kun je lekker Laotiaans eten krijgen of souvenirtjes kopen.

Bezienswaardigheden – 3 x zien en doen in Pakse

Pakse bezoek je vooral om de de bekende tocht over het Bolaven Plateau te doen. Hieronder een korte beschrijving van andere bezienswaardigheden in en rondom de omgeving van Pakse.

1. Pakse Loop

Pakse Loop Cham Pee Waterval
Tijdens de Pakse Loop kom je een aantal mooie watervallen tegen

Ben je gek op watervallen en een prachtige natuur? Dan is een tour naar het Bolaven Plateau echt iets voor jou! Deze tocht van 2, 3 of 4 dagen op de scooter is een prima mogelijkheid om de schitterende omgeving te verkennen. Naast watervallen en prachtige uitzichten kom je ook koffieplantages tegen en kun je heerlijk zwemmen en ontspannen bij de diverse watervallen. En als je dan toch bezig bent kun je nummer 2 ook wel even meepakken!

Ben jij van plan om de Pakse Loop te gaan doen? Lees dan het artikel Pakse Loop en Bolaven Plateau in 25 foto’s voor meer informatie en voor een impressie van deze prachtige tour met de motorbike

2. Champassak

Champassak
Wat Phu, Champassak

50 kilometer ten zuiden van Pakse bevinden zich de ruïnes van Champassak. Sommige van deze tempels zijn wel meer dan 1000 jaar oud en staan daarom ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Trek hier gerust een tijdje voor uit en eventueel is er de optie om in Champassak, een plaatsje aan de Mekong rivier te overnachten.

3. Wat Luang Tempel

Aan de Sedone rivier in het centrum van de stad staat de Wat Luang Tempel. Mocht je tijd over hebben en graag nog iets willen zien dan is dit eventueel een optie. Het is één van de grootste van de stad en werd gebouwd in 1935. Het doet nu dienst als school voor monniken.

Vervoer – Hoe kom je in Pakse?

Vliegtuig: Pakse International Airport ligt 3 kilometer ten noorden van de stad. Het wordt gebruikt voor vluchten binnen Laos, zoals naar Vientiane en Luang Prabang, maar ook voor vluchten naar Bangkok, Ho Chi Minh City en Siem Reap. De beste manier om de centrum van de stad te bereiken is per tuktuk of per taxi.

Pakse International Airport
Pakse International Airport

Bus: Pakse heeft een aantal busstations die niet altijd even goed georganiseerd zijn. Voor de beste informatie ga je naar Miss Noy Motorbikes. Zij kunnen namelijk bustickets voor je regelen en dan word je ook nog opgehaald. Voor het beste gemak vraag je om een VIP-bus aka nachtbus naar Vientiane. Daarnaast is er nog het 8km Southern Bus Station (8km ten oosten van het centrum) voor bestemmingen naar het zuiden en oosten. In het noordelijke busstation, 7 kilometer ten noorden van het centrum vertrekken bussen naar Vientiane.

De bus naar Thailand?
Vanaf het 8 km Bus Station, 8 kilometer ten oosten van de stad vertrekken er bussen en of minivans naar Thailand. Tevens komen deze ook voorbij het Kiengkai Bus Station, 2,5 kilometer ten oosten van het centrum om vervolgens naar de Thaise grens te gaan. Voor meer informatie bezoek Miss Noy voor verdere uitleg.

Volgende bestemming?

Thailand, de 4000 Islands of verder naar het noorden voor Thakhek of Vientiane? Of toch maar richting Cambodja voor Phnom Penh, Siem Reap, Kratie of Banlung?

En wat vond jij van Pakse, Laos? Heb je nog meer tips en ideeën, laat gerust hieronder een berichtje achter

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More